Služba mi čedalje bolj preseda

Da boste bolj razumeli, zakaj nisem več najbolj navdušen nad svojim študentskim delom, naj opišem delovne razmere pred pol leta in delovne razmere sedaj.

… 6 months ago:

Prišel si na šiht ob sedmi uri. Prijavil si se v sistem, dal na glavo slušalke in šel čekirat maile, forume in ostalo kramo na internetu. Do osme ali devete ure si odgovoril na največ 10 klicev. Potem so se klici malce stopnjevali, a še vedno ni bilo pretirane krize. Stranke so bile v večini prijazne, zadevo si več ali manj uredil v petih ali maksimum v desetih minutah. Potem si bil par minut prost, da si lahko kakšno svojo stvar naredu vmes potem pa zopet drug klic. In tako cel dan. Stranke prijazne, ni bilo gužve, če si si vzel pet minut pavze, te ni nihče grdo gledal. Čakalna vrsta se je le redko pojavila pa še to takrat, kadar je bil res kakšen večji izpad.

… today:

Prideš na šiht ob sedmi uri in zagledaš reveža, ki je delal v nočni, da je ves neprespan in ga v čakalni vrsti čakajo že 3 stranke. Tut ostalih nekaj dopoldancev je že tukaj, ravno se prijavljajo v sistem. Ko smo vsi zlogirani, nam vsakemu do osme ure uspe odgovorit deset klicev. Kljub temu, da nas dela precej operaterjev, se že ob osmi uri začne nabirat čakalna vrsta. Najprej 5. Ob devetih jih je 13. Ob desetih jih je že 40, kar je tudi maksimum. Kar je več strank, jim tajnica pove, da smo vsi operaterji zasedeni in naj pokličejo kasneje. Drugače bi čakalna vrsta definitivno še narasla. Zaradi vrste, takoj po končanem klicu najprej vpišeš evidenco klica1 , nato pa že takoj sledi nov klic. In za tem klicem isto vpis evidence in znova nov klic. In tako imaš klic za klicem vseh 8 ur - če ne štejemo tiste prve pol ure, ko si bil prost celih 7 minut. Izza mize nimaš časa vstat, nimaš časa it po vodo, če greš na WC, te vsi postrani gledajo, češ - lej kok klicev je, pejt odgovarjat.

Dobro, sej niti ne bi blo tok hudo, če ne bi bil vsak dan tukaj. Vsak dan 8 ali celo 16 ur. Neki se bo moralo spremenit. Al bomo imeli manj gužve, al bomo pa rabli več operaterjev, ki bojo delali manj ur mesečno. Tako počasi ne bo več za zdržat. Novinec, ki je v svojih prvih dveh mesecih delal 10 ur več mesečno več kot jaz, si je sedaj začel nosit sabo persen - neko pomirjevalo. Jebi ga.

SiOL je menda najbolj v kurcu. In najbolj v kurcu operater ima iz dneva v dan več naročnikov, več novih priključitev, več strank, ki kličejo in seveda več operaterjev, ki želimo strankam pomagat. Kdaj bo kej miru?